Calul Marwari

Calul Marwari este descendentul superbilor cai de razboi care au servit familiile conducatoare si razboinicii Indiei feudale de la inceputul si de-a lungul istoriei tarii. Statutul lor era de neegalat de vreme ce erau considerati divini si superiori oricarui om incluzandu-i si pe cei din familiile roiale. Doar familiile din castele razboinice ii puteau calari.

Numele acestei rase sugereaza desigur origini exotice, si exact asa si este. Marwari vine de fapt din misterioasa Indie si are cateva sute de ani vechime. Se considera ca ar fi din Rajasthan dar nu se stie sigur cum a ajuns acolo in primul rand. Este de obicei considerat ca primii Marwari  ar fi avut puternice influente arabe. Este cert insa ca acesti cai au fost crescuti si folositi in secolul XIII pentru a fi folositi drept cai de razboi si erau calariti doar de membrii ai castei razboinice.


Intentia de a creste cai de razboi impreuna cu conditiile de viata dure au creat o rasa extrem de rezistenta. Se spune ca Marwari era atat de curajos in batalii incat putea sta in fata elefantilor si putea ataca oponentii. Era intr-adevar calul perfect pentru casta razboinica.
Ca si in cazul altor rase trecerea timpului aproape ca a dus la extinctia acestei rase. In India schimbarea majora a fost ocupatia britanica si apoi independenta Indiei. Britanicii preferau alte rase de cai lucru care ameninta sa duca la inutilitatea calului Marwari. Obtinerea independentei Indiei a insemnat apusul perioadei in care era nevoie de cai de razboi, asa ca multi cai au fost ucisi.
Abia in ultimii 15 ani Marwari a revenit in lumina reflectoarelor. Pe langa gratia si frumusetea naturala a acestui cal legatura sa cu trecutul Indiei a trezit interesul crescatorilor pentru aceasta rasa. In prezent se fac eforturi pentru a mentine aceasta rasa.


Caracteristici:
Este usor de recunoscut un Marwari. Trasaturile lui distincte sunt capul lung si suplu si urechile care formeaza un arc deasupra capului. Are un gat gratios si arcuit, spate scurt, piept larg si musculatura puternica. Ca dimensiune sta intre 1.50 – 1.75 cm. Coloritul este foarte variat. Ca temperament este foarte inteligent, temperamental, mandru si curajos.

In prezent Marwari nu mai sunt cai de razboi. Sunt insa foarte pretuiti drept cai de calarie. Multi isi gasesc locul in sporturi ecvestre ca polo.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s